Inloggen

PPB specialty

PPB specialty

Peak Performance Buoyancy (PPB) heeft als doel je drijfvermogen en trim te verbeteren. Je leert om goed neutraal uit getrimd te zijn, zodat je relaxt in het water blijft zweven. Een goed drijfvermogen is belangrijk om onderwaterleven niet te verstoren, om het zicht te bewaren door geen stof te maken, goede veiligheidstops te maken en om veilig en rustig te kunnen afdalen en opstijgen. We besteden aandacht aan je lichaamshouding in het water (trim), ademhaling, uitloden en uitrusting. Het belang van deze cursus wordt duidelijk in dit filmpje dat we gemaakt hebben van een beginnende duiker.

Vereisten vooraf

PADI Open Water Diver, Junior Open Water Diver of een gelijkwaardig brevet, een minimum leeftijd van 10 jaar en een goede gezondheid.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit twee buitenwaterduiken. Je leert tijdens deze trimtechniek specialty cursus:

 • goed je uitrusting te stroomlijnen en zo niet alleen lucht te besparen, maar ook veiliger te duiken
 • uitloden te beheersen, hetgeen van belang is om comfortabel te kunnen duiken
 • goed neutraal uit trimmen
 • goed gebruik van ademhaling

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 130 inclusief het PADI Peak Performance Buoyancy brevet, gebruik cilinders, lood en 2 flesvullingen.
Extra: de manual: € 25 en de dvd: € 25, beide  zijn en beschikbaar in het Engels. Ben je niet in het bezit van een eigen uitrusting, kijk dan op verhuur duikmateriaal. Voor de duur van de cursus huur je bij ons voor € 25 een complete uitrusting.

Wanneer

Kom je met een buddy, plannen we direct een cursus in, geheel naar jouw agenda. Kom je alleen, ook geen probleem, we hebben regelmatig duikers die graag de cursus doen.

Schrijf je in

  Schrijf je nu in voor deze Cursus

  Je ontvangt een mail ter bevestiging
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deel deze cursus

  Cursusactiviteiten

  Kalender-archief ›