Inloggen

MS Bull & de Oosterschelde

21 September 2024 - ms Bull

We gaan met de ms Bull de Oosterschelde op. De ms Bull is luxe rondvaartschip met een lengte van 19,3 m en een breedte van 5,8 m. Er kunnen maximaal 12 duikers mee aan boord.
Let op: het is verplicht om een Surface Marker Buoy (SMB of decoboei) bij je te hebben om een veilige opstijging te kunnen maken.

boot in water

lounge van een boot

Driftduik

Om deel te nemen aan deze duik is van belang dat je hiervoor een specialty hebt gevolgd. Een stromingsduik in een warm vakantieoord vanaf een boot met een aangename watertemperatuur en goed zicht is niet toereikend voor een driftduik in de Oosterschelde. Als je in Nederland in de Oosterschelde wil duiken moet je rekening houden met een lage watertemperatuur, slecht zicht, lastig entry en met de getijden. Gedegen kennis van getijden is een vereiste. Er zijn risico’s verbonden aan een stroomduik, de belangrijkste zijn: verlies van buddycontact, verlies van oriëntatie en verstrikt raken in een van de lijnen je gebruikt met een stromingsduik. Bovendien zijn deze duiken fysiek erg uitdagend, dat betekent dat je fit en gezond moet zijn en over een goede conditie moet beschikken.
Andere basiseisen die we stellen aan deelname zijn:
– minimaal Advanced Diver brevet of equivalent
– goede duikvaardigheden (navigatie, trim, buoyancy)
– recente en frequente duikervaring
De eindbeslissing voor toelating tot een verenigingsduik wordt altijd door het bestuur genomen. Wanneer je wilt deelnemen aan deze driftduik maar twijfelt of dat voor jou geschikt is, neem dan contact op met Antoine, voorzitter van de Duikvereniging.

Faciliteiten

 • compressor voor vullen van flessen
 • salon met zitruimte voor 10 personen
 • keuken
 • 4 mooie hutten voorzien van airconditioning en verwarming
 • 3 toiletten en 2 douches.
 • bijboot met hydraulische kraan die op het water geplaatst kan worden

Overnachting

Overnachten is mogelijk voor maximaal 7 personen.

Kosten

Leden: € 45. Overnachting dien je zelf te betalen. Dit is inclusief koffie, thee en een lunch. Niet leden alleen na toestemming van het bestuur van de Duikvereniging, leden krijgen altijd voorrang.

Wanneer

Zaterdag 21 september 2024, inschepen om 08:30 uur.

Waar

Het adres van de ligplaats van de ms Bull is Havenkade 12, 4311 BA Bruinisse.

Inschrijven

Bij minimaal 10 personen vaart de boot uit. Uiterlijk 17 februari opgeven. Dan wordt ook gelijk bepaalt of er voldoende animo is om de trip door te laten gaan of niet. Inschrijven via onderstaand formulier. Je ontvangt na inschrijving een voorlopige bevestiging van je deelname, die wordt definitief als we de betaling hebben ontvangen. Betalen kan door middel van overboeking op IBAN-nummer NL80TRIO0197832911 ten name van De Duikvereniging.

Deelnemers

Antoine, Joëlle
Bram, Asjer & Frank
Alice & Gijsbert
Wouter, Rob, Tjitse

  Schrijf je nu in voor deze activiteit

  Je ontvangt een mail ter bevestiging
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deel deze activiteit