Inloggen

EFR

EFR

Emergency First Response (EFR)

Emergency First Response (EFR) is een groot internationaal opleidingsinstituut voor reanimatie en eerste hulp die deel uitmaakt van PADI, de grootste duikorganisatie ter wereld.

Erkenning

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in 2005 de uit 1992 daterende regel opgeheven dat de EHBO cursus voorbehouden was aan het Oranje Kruis. Sinds 19 april 2005 is de Nederlandse markt open voor andere organisaties dan het Oranje Kruis, waaronder de Emergency First Response (EFR). Het kennisniveau en de kwaliteit van de EFR is gelijk aan de lesstof van het Nederlands instituut voor bedrijfshulpverlening (NIBHV) / Oranje Kruis. De EFR volgt de meest recente richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad en is een zeer complete opleiding op het gebied van reanimatie en levensreddend handelen. De EFR cursus voldoen aan de voorschriften van the American Council on Exercise. Voor Nederland betekent dit dat EFR net zoals het NIBHV ook door de ARBO Dienst erkend wordt en tevens geldig is als onderdeel van de bedijfshulpverlening (bhv).

Doel van de cursus

Levensreddend handelen (“primaire zorg) en verlenen van medische noodhulp (“secundaire zorg”).

Vereisten vooraf

Er zijn geen vereisten vooraf en er is ook geen minimumleeftijd.

Cursusinhoud

  • Korte theoriepresentatie
  • Oefenen levensreddend handelen
    o.a. reanimatietechnieken, stoppen ernstige bloedingen, shockmanagement, reageren op verstikking.
  • Oefenen verlenen eerste hulp
    o.a. letselbeoordeling, ziektebeoordeling, aanbrengen verband, spalken.

Duur van de cursus

De cursus duurt een dag, door zelfstudie hoeft er in de les minder tijd te worden besteed aan theorie en is meer tijd om te oefenen.

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 150 inclusief de Emergency  First Response Participant Manual en het EFR brevet. Het “Emergency First Response” brevet is twee jaar geldig. Je kunt de geldigheid verlengen door binnen twee jaar een opfriscursus te doen, je volgt dan de gehele cursus opnieuw tegen een gereduceerde prijs.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

Schrijf je nu in voor deze Cursus

Je ontvangt een mail ter bevestiging

Deel deze cursus

Cursusactiviteiten

Kalender-archief ›