Inloggen

Rescue scenariodag! Vervalt!

30 October 2021 - Spiegelplas

2 duikers helpen gewonde duiker die op zijn rug ligt

Het rescue-scenario voor de PADI Rescue Diver cursus vervalt aangezien een van de 2 cursisten zich heeft teruggetrokken.

Rescue scenario

Zaterdag 30 oktober maken we een duik in de Spiegelplas. Het wordt een bijzondere duikdag want we hebben een rescue-scenario voor de PADI Rescue Diver cursus van Arend en Gerolf. Volgens de meeste duikers is deze cursus de leukste duikopleiding. De cursus gaat over het bewaken van je persoonlijke veiligheid onder water en het helpen van andere duikers die in de problemen komen. Zelfredzaamheid, voorkomen van ongelukken, problemen oplossen, risicomanagement en het verhogen van je persoonlijke veiligheid in het water en daarbuiten zijn de sleutelwoorden. De cursus wordt afgesloten met een dag waarin de Rescue-duikers een aantal scenario’s krijgen van waarin ze problemen (zoals een vermiste duiker) moeten oplossen en zo laten zien dat zij de geleerde vaardigheden ook goed in praktijk kunnen brengen. Alle hulp is welkom, we hebben slachtoffers nodig, verdwenen duikers, vervelende duikers die zich niet aan de regels houden en duikers die gewoon lekker komen duiken. De cursisten hebben de leiding over deze dag en zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken, uiteraard onder supervisie van de Qdiving instructeurs.

Spiegelplas

Zaterdag 30 oktober,  verzamelen om 10:00.
Klik hier voor een beschrijving van de duikstek.

Route

Op de A9 (de Gaasperdammerweg) neem je de aflag Weesp. Bij de stoplichten in Weesp rij je rechtdoor richting Hilversum. Je rijdt rechtdoor totdat je over een brug rijdt. Over de brug meteen rechtsaf richting Nederhorst den Berg (Dammerweg, gemeente Weesp). Als je bij een brug komt, zie je vlak “voor” de brug een pad (Googpad) aan de linkerkant. Dit pad rij je uit tot het einde, aan de linkerkant is een kleine parkeerplaats, voor circa 20 auto’s.
Klik hier voor een routebeschrijving

Deelnemers

André, Bram, Antoine
Arend & Gerolf
Daan & Kevin
Aad, Alice

    Schrijf je nu in voor deze activiteit

    Je ontvangt een mail ter bevestiging
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

     

    Deel deze activiteit