Inloggen

Opgeruimd staat netjes

15 October 2022 - Zeumeren

Schoonmaakduik

Elk jaar sterven tienduizenden dieren en vogels door het eten van afval of doordat ze verstrikt raken in het afval in het water. Zo’n zeventig procent van het afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de zeebodem. Alleen duikers beschikken over de vaardigheden om het afval onderwater op te ruimen. Voor duurzame verbeteringen moeten we (personen, bedrijven en overheden) zorgen dat het afval, en met name plastic, niet meer in het water terecht kan komen. Als Duikvereniging gaan we daar actief iets aan doen door twee (!) opruimduiken te maken. Het zou erg leuk zijn als we met een grote groep aanwezig zijn. Alle hulp is welkom, in het water, maar zeker ook aan de kant, dus geef je snel op en dan maken we samen deze opruimdag tot een groot succes! Hopelijk tot dan.
Antoine en Wendy Dive Against Debris (2012)

Dive Against Debris®

In 2011 werd Dive Against Debris, gelanceerd, ‘s werelds eerste onderwateronderzoek naar afval in zijn soort. Wil je deze PADI specialty volgen, schrijf je in op: Dive Against Debris.

Arbowet

Voor werk onder water moeten er volgens de arbo-regels een werkinstructie zijn, een aparte risico-inventarisatie, goed materieel, eerstehulpuitrusting en een ploegduiker en/of een reserveduiker. De werkgever moet gecertificeerd zijn en de duikers moeten een voorgeschreven beroepsduikopleiding hebben gevolgd. Wordt er dieper gedoken (en gewerkt) dan negen meter of is er stroming of decompressie moeten de werkzaamheden vooraf bij de inspectie worden gemeld. Bij dieptes groter dan vijftien meter moet er een decompressiekamer op de duikstek aanwezig zijn. Voor de wet is het onduidelijk waar precies “werk” begint en hobby eindigt. In het geval van deze schoonmaakduik (maar ook bij alle andere duiken natuurlijk) is het belangrijk dat je je aan de veiligheidsnormen (gedragsregels) van, in ons geval, PADI houdt.
Lees meer

Verder

Handschoenen aanbevolen! Draag over neopreen handschoenen werkhandschoenen om neopreen te beschermen.
Douches en kleedruimtes aanwezig, gratis uitrijkaart.

Waar en wanneer

Recreatiegebied Zeumeren (aan de rand van de Veluwe, op 15 minuten van Amersfoort bij het dorp Voorthuizen) Op de snelweg A1 neem je de afslag Voorthuizen (afslag 16) en vervolgens rij je richting Voorthuizen. Na het viaduct direct eerste weg rechts en vervolgens kun je de borden Zeumeren volgen. Een prachtig gebied voor de water(sport)liefhebber. Want je kunt hier geweldig zwemmen, surfen, suppen, waterskieën, wakeboarden, etc., én niet te vergeten: duiken! Leisurelands hecht veel waarde aan schoon en veilig zwemwater. Ons bezoek wordt bijzonder op prijs gesteld.
Adres: Stroetweg 9, Voorthuizen. Volg op het einde van de route de bebording. Op het terrein de borden waterski volgen. En dan in de buurt van het hek (welke het pad naar de waterski afsluit) parkeren.
Zaterdag 15 oktober, 10:00 ontvangst met koffie, thee en taart.
Vanaf 14:30 afsluiting van het duikseizoen met soep en broodjes.

Toegangs tot recreatiegebied Zeumeren en Leisurelands

Deelnemers

Bram, André
Alice, Gijsbert
Antoine, Niels
Daan, Leroy, Berit
Arend, Eva
John, Robin
(Sanne W alleen boven water)

    Schrijf je nu in voor deze activiteit

    Je ontvangt een mail ter bevestiging
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Deel deze activiteit