Inloggen

Zeumeren

21 april 2023

Zeumeren

21 april 2023 / door

Beschrijving

Zeumeren is een duiklocatie met zeer wisselend zicht en weinig faciliteiten. Zandbodems, leemwanden en groenstroken zorgen in Zeumeren voor een afwisselende onderwaterwereld waar je grote snoeken en dikke kroeskarpers spot. Vooral in de vroege zomer en het najaar leent Zeumeren zich uitstekend voor een onderhoudende duik langs dichte plantengroei en indrukwekkende leembanken.

Je loopt bij Zeumeren vanaf het strand aan de noordzijde van de plas het water in (zie kaartje). Je duikt altijd in oostelijke richting ter hoogte van de plantengrens op ongeveer 6 meter diepte, met voortdurend het strand aan je linkerzijde. Blijf deze diepte aanhouden totdat je voorbij de kop van de landtong de grote, imposante leemwanden tegenkomt. De meeste vissen vind je in de dichte begroeiing voor het strand. Ook rondom de steiger bij SchatEiland Zeumeren kom je op geringe diepte veel vis tegen.

Onderwaterkaart

Faciliteiten

Geen

Parkeren

Voldoende

Vergunning

Toiletten, strandpaviljoen, horeca met toiletten, AED tijdens openingstijden.
Betaalde toegang of met vergunning vereist.

Adres

Stroetweg 7
3781 PR Voorthuizen

Route

Recreatiegebied Zeumeren (aan de rand van de Veluwe, op 15 minuten van Amersfoort bij het dorp Voorthuizen) Op de snelweg A1 neem je de afslag Voorthuizen (afslag 16) en vervolgens rij je richting Voorthuizen. Na het viaduct direct eerste weg rechts en vervolgens kun je de borden Zeumeren volgen.
Volg op het einde van de route de bebording. Op het terrein de borden waterski volgen en dan in de buurt van het hek (welke het pad naar de waterski afsluit) parkeren.

 

 

Deel dit artikel