Inloggen

Stromingsduik specialty

Stromingsduik specialty

Stromingsduiken zijn spannende duiken en kunnen heerlijk ontspannen zijn, maar het zijn ook lastige duiken zowel om te maken als om te plannen, daarom is het verstandig om eerst de stomingsduikspecialty te volgen voordat je dit soort duiken gaat maken. In Nederland worden de stromingsduiken in de Oosterschelde gemaakt; hier wordt gedoken op de getijden (eb en vloed) en noemen we ze dan ook getijdenduiken.

Vereisten vooraf

PADI Open Water Diver, Junior Open Water Diver of een gelijkwaardig brevet, een minimum leeftijd van 12 jaar en een goede gezondheid.

Cursusinhoud

Je leert getijdenduiken op de kentering te plannen aan de hand van zogenaamde getijdentabellen en je leert  het duikvenster (de tijd tussen het moment waarop je in het water kunt tot de tijd waarop je het water uit moet zijn) te bereken. We bespreken de speciale uitrusting die gebruikt wordt bij een stroomduik, zoals: drijvers, lijnen en haspels. Voorts gaan we in op de technieken om dicht bij je buddy of groep te blijven en technieken en procedures voor het stroomduiken vanaf een boot. In totaal maken we twee duiken in de Oosterschelde (Zeeland).

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 135.

Schrijf je in

    Schrijf je nu in voor deze Cursus

    Je ontvangt een mail ter bevestiging

    Deel deze cursus

    Cursusactiviteiten

    Kalender-archief ›