Inloggen

Rescue Diver

Rescue Diver

Volgens de meeste duikers is de Rescue cursus de leukste duikopleiding. De cursus gaat over het bewaken van je persoonlijke veiligheid onder water en het helpen van andere duikers die in de problemen komen. Zelfredzaamheid, voorkomen van ongelukken, problemen oplossen, risicomanagement en het verhogen van je persoonlijke veiligheid in het water en daarbuiten zijn de sleutelwoorden. Een duiker die onzeker is, zal onder water minder genieten. Duiken is en blijft een zeer veilige sport, maar mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch iets gebeuren, is het belangrijk dat je in staat bent adequaat te kunnen reageren. Het vertrouwen in jezelf als duiker zal door deze cursus sterk toenemen.

Vereisten vooraf

 • PADI (junior) Advanced Open Water brevet (of vergelijkbaar brevet van een andere duikorganisatie)
 • succesvolle afronding van de EFR cursus (of een gelijkwaardige opleiding) in de afgelopen 24 maanden
 • een goede gezondheid en een goede conditie
 • een minimumleeftijd van 12 jaar

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit 3 theoriesessies, 3 zwembadlessen en 2 dagen in het buitenwater waar je reddingsoefeningen en reddingsscenario’s oefent. Je zult onder andere leren wat je moet doen met een bewusteloze duiker aan de oppervlakte, als een duiker wordt vermist en wat de beste methode is om een duiker in nood, van de bodem, verantwoord aan de oppervlakte te krijgen.

Wanneer

De Rescue cursus bij Qdiving is altijd een privé cursus, dat wil zeggen maximaal twee cursisten, data worden in overleg met de instructeur afgesproken. Zodra je je hebt ingeschreven voor de cursus nemen we contact met je op voor het maken van afspraken.

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 410, dat is inclusief
– het PADI Rescue Duiker boek
– gebruik flessen, lucht en lood
– het PADI Rescue brevet
Ben je niet in het bezit van een eigen uitrusting, dan betaal je voor de huur van een complete uitrusting gedurende de cursus € 50.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

  Schrijf je nu in voor deze Cursus

  Je ontvangt een mail ter bevestiging
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deel deze cursus

  Cursusactiviteiten

  Kalender-archief ›