Inloggen

PBLS (reanimatie) & AED baby’s en kinderen

PBLS (reanimatie) & AED baby’s en kinderen

PBLS & AED

PBLS staat voor Pediatric Basic Life Support, oftewel  reanimatie bij kinderen. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van 4 uur leert je hoe je een kind met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je op deze cursus leert kun je de kans op overleven van het kind aanzienlijk vergroten. De instructeur leert je een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je geconfronteerd wordt met een kind met een hartstilstand. Je leert het kind te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kun je het hart van het kind een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang en geef je het kind een nog grotere kans te overleven.

Wat leer je in deze cursus

 • Hoe benader je een bewusteloos kind
 • Hoe controleer je de ademhaling
 • Hoe zorg je dat de luchtweg vrij wordt gehouden
 • Hoe geef je op een correcte manier borstcompressie en beademingen
 • Hoe gebruik je een AED
 • Hoe plaats je een bewusteloos kind in stabiele zijligging
 • Hoe help je een verslikkend kind

Vereisten vooraf

Geen.

De instructeur

De cursus wordt gegeven door een instructeur die erkend is door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC) en  daartoe een opleiding heeft gevolgd bij één van de daartoe gecertificeerde instituten.  Na afronding van de cursus ontvang je een Europees erkend certificaat PBLS & AED hulpverlener uitgereikt door de Nederlandse Reanimatieraad.

Duur van de cursus

De cursus duurt vier uur.

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 60 inclusief cursusmateriaal en NRR-certificaat. Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

  Schrijf je nu in voor deze Cursus

  Je ontvangt een mail ter bevestiging
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deel deze cursus

  Cursusactiviteiten

  Kalender-archief ›