Inloggen

BLS (reanimatie) en AED – volwassenen en zuigelingen

BLS (reanimatie) en AED – volwassenen en zuigelingen

Emergency First Response (EFR) CPR & AED

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang.  Als binnen 2 minuten met reanimeren wordt begonnen, is de overlevingskans 18 %, als binnen 5 minuten wordt gedefibrilleerd met een AED, stijgt de overlevingskans tot 72 %!

Doel van de cursus

Leren herkennen levensbedreigende aandoeningen en aanleren vaardigheden om levensreddend te handelen bij volwassenen, kinderen en zuigelingen.

Vereisten vooraf

Geen.

Cursusinhoud

In de theorie wordt  ingegaan op de belangrijkste oorzaken van een hartstilstand, worden de verschillende AED types besproken, de werking en het onderhoud. In het praktijkdeel wordt het reanimeren (CPR) met het gebruik van een AED geleerd bij zowel volwassenen, als bij kinderen en zuigelingen.

Duur van de cursus

De cursus duurt circa zes uur.

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 125 inclusief cursusmateriaal.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

    Schrijf je nu in voor deze Cursus

    Je ontvangt een mail ter bevestiging

    Deel deze cursus

    Cursusactiviteiten

    Kalender-archief ›