Inloggen

BLS (reanimatie) & AED volwassenen opfriscursus

BLS (reanimatie) & AED volwassenen opfriscursus

NRR

Opfristraining

Na het succesvol afronden van een door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gecertificeerde basiscursus reanimatie ontvang je een hulpverlenercertificaat. De afgifte van dit certificaat houdt in dat je bij het afronden van de cursus het voor de certificering benodigde niveau hebt behaald. Maar hoe lang iemand bekwaam blijft, hangt onder meer af van individuele vaardigheden en de regelmaat waarmee deze vaardigheden worden toegepast en/of beoefend. Daarom hebben de NRR en ERC ervoor gekozen op het certificaat geen geldigheid meer op te nemen. In plaats daarvan komt op het certificaat de datum van de laatste cursus.

Volg regelmatig opfristrainingen

Na het behalen van het certificaat moeten vaardigheden regelmatig opgefrist worden om bekwaam te blijven. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat reanimatievaardigheden relatief kort behouden blijven. Over het algemeen niet veel langer dan 3 maanden. Hoelang vaardigheden exact behouden blijven verschilt van persoon tot persoon en is onder meer afhankelijk van de regelmaat waarin ze worden toegepast en geoefend. Voor alle groepen geldt echter dat het beter is met regelmaat korte opfristrainingen te volgen in plaats van eens in de zoveel jaar een langere training

Wat gaan we doen

In deze opfristraining ga je de basis van het reanimeren met een AED weer oefenen en oefen je middels een scenario. De AED- reanimatie training wordt afgesloten met een competentietoets conform de richtlijnen van de NRR.

Vereisten vooraf

Een reanimatie-certificaat.

De instructeur

De cursus wordt gegeven door een instructeur die erkend is door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC) en daartoe een opleiding heeft gevolgd bij één van de daartoe gecertificeerde instituten. Met deze erkenning is de cursus ook geldig voor de BHV. Na afronding van de cursus ontvang je een Europees erkend certificaat BLS & AED hulpverlener uitgereikt door de Nederlandse Reanimatieraad.

Duur van de cursus

De cursus duurt circa twee uur.

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 50 inclusief cursusmateriaal en NRR-certificaat. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar of deze cursus wordt vergoed. Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

  Schrijf je nu in voor deze Cursus

  Je ontvangt een mail ter bevestiging
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Deel deze cursus

  Cursusactiviteiten

  Kalender-archief ›