Inloggen

BLS (reanimatie) & AED volwassenen

BLS (reanimatie) & AED volwassenen

BLS & AED

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van 4 uur leert je hoe je iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je op deze cursus leert kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert je een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer met een hartstilstand. Je leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kun je het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang en geef je het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Wat leer je in deze cursus

  • Hoe benader je een (bewusteloos) slachtoffer
  • Hoe controleer je de ademhaling
  • Hoe zorg je dat de luchtweg vrij wordt gehouden
  • Hoe geef je op een correcte manier borstcompressie en beademingen
  • Hoe gebruik je een AED
  • Hoe plaats je een bewusteloos slachtoffer in stabiele zijligging
  • Hoe help je een verslikkend slachtoffer

Vereisten vooraf

Geen.

De instructeur

De cursus wordt gegeven door een instructeur die erkend is door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC) en  daartoe een opleiding heeft gevolgd bij één van de daartoe gecertificeerde instituten. Met deze erkenning is de cursus ook geldig voor de BHV. Na afronding van de cursus ontvang je een Europees erkend certificaat BLS & AED hulpverlener uitgereikt door de Nederlandse Reanimatieraad.

Duur van de cursus

De cursus duurt vier uur.

Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 60 inclusief cursusmateriaal en NRR-certificaat. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar of deze cursus wordt vergoed. Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

Schrijf je nu in voor deze Cursus

Je ontvangt een mail ter bevestiging

Deel deze cursus

Cursusactiviteiten

Kalender-archief ›