Inloggen

Assistent Instructeur

Assistent Instructeur

Je bent aan de slag als Divemaster of actief als driester duiker van een erkende organisatie, maar je wilt meer. Als PADI Assistent Instructeur (AI) zijn je bevoegdheden uitgebreider dan die van Divemaster. In de praktijk zul je assistent duikinstructeur zijn tijdens PADI cursussen en delen daarvan zelfstandig uitvoeren. De Assistent Instructeur opleiding is een goede voorbereiding en vooropleiding om uiteindelijk een PADI Instructeur te worden.

Vereisten vooraf

 • PADI Divemaster (of vergelijkbaar brevet van een andere duikorganisatie)
 • succesvolle afronding van de EFR cursus (of een gelijkwaardige opleiding) in de afgelopen 24 maanden
 • een goede gezondheid en een goede conditie
 • goedgekeurd voor duiken door (sportduiker)arts, keuring maximaal een jaar oud
 • een minimumleeftijd van 18 jaar
 • minimaal 60 duiken gelogd, waaronder nachtduiken, diepduiken en navigatieduiken
 • minimaal een half jaar geleden als duiker zijn gebrevetteerd

Cursusinhoud

De opleiding duurt vier volle dagen en maakt deel uit van de instructeurscursus van PADI: de IDC  Instructor Development Course (IDC) die 12 dagen duurt. Het accent ligt op het leren lesgeven volgens het PADI-Systeem: hoe geef je een theoriepresentatie, een goede briefing en debriefing. Zelf ga je 2 theorielessen, 2 zwembadlessen en 2 buitenwaterlessen geven. Daarnaast worden je duik- en reddingsvaardigheden opgefrist in zwembad- en buitenwaterduiken. Je kunt er voor kiezen om het grootste gedeelte van de theorie via E-Learning te doen. Het lespakket kan ook voor  de OWSI, de instructeursopleiding, gebruikt worden.

Schrijf je in

Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je direct in voor de cursus! We plannen dan samen met jou de cursus in.

  Schrijf je nu in voor deze Cursus

  Je ontvangt een mail ter bevestiging

  Deel deze cursus

  Cursusactiviteiten

  Kalender-archief ›