Inloggen

Qdiving Divemaster een jaar naar Curaçao

2 februari 2015

Qdiving Divemaster een jaar naar Curaçao

2 februari 2015 / door

Maandag 5 januari warm onthaal

Na 10 uur lang in een stoel gezeten te hebben ben ik dan eindelijk op Curacao. Het regent als ik aankom en het is lang niet zo warm als ik had verwacht. Net op het moment dat de moeheid begint toe te slaan, mijn telefoon niet doet waar hij voor bedoeld is en ik hem het liefst  op straat wil gooien, zie ik een kleine vrouw staan, gekleed in een zwarte broek en zwart t-shirt en een bordje in haar handen met mijn naam erop. Kan niet missen dus, ik heb Babs gevonden! Het korte ritje naar haar huis krijg ik nog niet veel van de omgeving te zien want het is pikkedonker. Maar wat een warm omhaal kreeg ik bij haar thuis, door 4 enthousiaste honden en een kat. In het huisje dat ze zo liefdevol en smaakvol hebben ingericht heb ik vannacht heerlijk geslapen.

Dinsdag 6 januari jetlag

Om 05.00 ben ik klaarwakker. Jetlag, werd me al verteld. Toch nog maar 2 uurtjes blijven liggen en daar heb ik de rest van de dag profijt van gehad. Want ik had een drukke dag voor de boeg, gelukkig nam Babs me mee op sleeptouw. Wat ben ik blij met mijn Mazda Bolhoed! Naast de bus is dat de enige manier om hier ergens te komen. Bustijden kennen ze hier niet, je gaat gewoon zitten wachten bij een bushokje totdat de bus komt, maar dat kan zo een paar uur duren. Vanmiddag onverwacht gedoken op Playa Lagun, wat is het hier mooi! Je komt ogen tekort, overal felgekleurde vissen, murenes, lion fish en octopussen. Morgen is mijn eerste werkdag!

IMG_2243

Woensdag 7 januari spieren kweken

Het is 8 uur ’s avonds en ik ben helemaal uitgeteld. Wat een indrukken heb ik vandaag opgedaan in de duikschool..en het is heel hard werken, ik denk dat ik als een spierbundel terugkom naar Nederland. De hele dag met duikflessen en uitrusting slepen, dat voel je wel! Maar..ik heb er veel vertrouwen in!  Dat ik het straks allemaal op de automatische piloot kan. De kop is eraf!

Do 8 jan zoeken en bergen

Dankzij mijn collega begon de dag heel relaxt met een snorkelduik. We moesten nl op een van de mooiste plekken van het eiland een aantal speren en lampen terugvinden die zij de dag daarvoor had verloren. Helaas was de buit slechts 1 speer en 1 lamp maar de duik zelf was prachtig. ’s Middags mijn eerste intro gegeven wat, afgezien van het afdwalen, supergoed ging! Verder zijn er nog steeds flinke regenbuien in Lagun, terwijl het even verderop in Barber kurkdroog kan zijn. Ik ben nu al gewend aan het ritje naar mijn werk, met de auto slechts een kwartier rijden. Iedereen rijdt hier overigens in een dikke vette pickuptruck, het liefst met zoveel mogelijk bling bling :-$

Vr 9 jan yoga

Vanmorgen eerst maar even wat yoga gedaan, ik heb verschrikkelijke spierpijn. Dat houden we erin, ik geloof dat er ’s ochtends op het strand ook yoga wordt gegeven. Vandaag ben ik ingewerkt in het restaurant wat ook erg leuk is door het vele contact met de klanten. En het kan zomaar gebeuren dat er een BN’NER binnen komt lopen! Danny Vera en zijn familie kwamen even een hapje en een drankje doen 😉 Ik ben ook heel blij met mijn leuke collega’s, allemaal erg collegiaal. Binnenkort doen we met z’n allen een drankje op mambo  beach!

Zaterdag 10 januari intro’s

Mijn allereerste introduik die ik echt helemaal alleen moet doen! Terwijl ik me aan het voorbereiden ben komen er nog even allemaal mensen bij de duikshop tussendoor die iets van me willen. Dat wordt dus multitasken.. Nog even inschatten hoeveel lood ze beide nodig hebben en dan ben ik compleet. Tijdens mijn briefing merk ik al dat een van de twee erg gespannen is en als we eenmaal in het water liggen besluit ze niet te gaan duiken en wil ze alleen terugzwemmen naar de kant. Dat doen we dus niet, ik heb haar met uitrusting op het strandje gedropt en heb nog een tourtje gedaan met haar man, die het helemaal geweldig vond. Ook zij was erg blij dat ze het heeft geprobeerd, dat geeft mij toch weer een kick!

Zondag 11 januari laatste werkdag

Mijn laatste werkdag deze week, het lijkt wel of ikal een maand gewerkt heb zoveel is er al gebeurd. Ik ben wel even toe aan een paar vrije dagen, het is hard werken, zowel in het restaurant als de duikschool. En dan is het ook verschrikkelijk warm en vochtig weer. Het is leuk om zoveel contact te hebben met verschillende mensen: Duitsers, Engelsen, Fransen, Nederlanders, Colombianen, Antillianen. En iedereen is relaxt en in vakantiesfeer. Vanuit mijn huis kan ik meeluisteren met de muziek die Johan, mijn huisbaas draait. Ik hoor U2, Toto, Guus Meeuwis, live en the Mamas and the Papas voorbij komen 🙂 🙂 🙂

Grappig feitje is dat Johan wel wat weg heeft van Kevin Costner.

IMG_2248

Maandag 12 jan  captain Goodlife

Bij het strand van Santa Cruz ligt een bootje waarmee gedoken kan worden. De kapitein, captain Goodlife, heeft daar een huisje en bij betreding van zijn porch word je begroet door een papegaai. Met een man of 20 op de boot zijn we naar Mushroom Forest gevaren en we hebben daar erg mooi gedoken, hoewel ik het rif in Playa Lagun mooier vind. Wel mooi om te zien was de blauwe kamer, een koepelvormige uitgeslepen rots waar je alleen duikend kunt komen. Eenmaal terug bij de duikschool was het chaos doordat de kok zich had ziekgemeld. Ik heb alsnog de hele dag gewerkt maar dat betekent wel dat ik donderdag vrij kan nemen. En dat komt mij goed uit, dan ga ik namelijk met Babs naar Willemstad!

Dinsdag 13 jan westpunt

Heerlijk, ik ben vandaag voor het eerst vrij! Een goed moment om wat bij te komen en op mijn gemak de westkant van het eiland te verkennen. Met de auto ben ik alle strandjes aan de westkust afgegaan: playa Grandi, playa Forti, grote Knip, kleine Knip, playa Jeremi..om uiteindelijk weer uit te komen in playa Lagun. Je moet hier goed opletten dat je voldoende water bij je hebt, want er is bijna nergens gelegenheid om iets te kopen. Zo moet je bijvoorbeeld altjd zorgen voor een tank benzine die nog voor een kwart vol is, want het is hier heel gewoon dat de benzine ineens op is en je helemaal naar Willemstad moet rijden. Verder een relaxt dagje, bijgekleurd op het strand, gesnorkeld,  boodschappen gedaan,  middagdutje en even geskypt met het thuisfront. I’m loving it here!

Woensdag 14 jan nachtduik

Wow wat een fantastische duik heb ik gemaakt op playa Lagun! Na ongeveer 100 meter uitzwemmen vanaf het strand ligt het rif op een meter of twaalf diep. Prachtig hersen- en waaierkoraal strekken zich uit met daarboven een wirwar aan verschillende vissoorten. We hebben nog een paar flinke jongens van groene murenes gespot en een pijlstaartrog! En natuurlijk een aantal grote exemplaren koraalduivels (lionfish). Vandaag heb ik voor het eerst gezien hoe er op ze wordt gejaagd, je kunt zelfs een duik boeken met lionfish hunt. Ik moet er nog steeds aan wennen, hoewel ik wel weet dat het beter is voor het hele ecosysteem om ze te doden.. Verder is het nog een hele kunst om zo’n dier te pakken te krijgen,  de cursisten lukt het meestal niet. Maar ach wat zijn ze toch mooi onder water met hun vinnen als een waaier uitgespreid..

Donderdag 15 jan Willemstad

Ik ben vandaag al vroeg op pad richting Willemstad, waar ik een aantal belangrijke dingen moet regelen zoals een lokaal telefoonnummer, wifi-extender en grote boodschappen. Best leuk om door al die winkelstraatjes te lopen, maar spectaculair vond ik het niet, ik denk dat het ’s avonds leuker is wanneer alle barretjes en restaurants open zijn. Tussendoor hadden we nog tijd voor een pasteitje bakjou (bakkeljou) en een heerlijke mango-smoothie. We zijn zelfs naar de kapper geweest! Eenmaal thuis nog even wat gerelaxt want morgen moet ik weer flink aan de bak.

Vrijdag 16 jan mambo beach

Met een paar collega’s na het werk naar mambo beach gereden. Dat ligt bij Willemstad op ongeveer 3 kwartier a een uur rijden. Dat is wel even iets anders dan waar ik woon in lagun, grote resorts met de mooiste zwembaden, direct aan zee gelegen. Je kunt er heerlijke smoothie cocktails drinken, dansen op salsamuziek of loungen op een van de banken 🙂 Ik kan echter maar 1 zo’n smoothie drinken want morgen heb ik weer 2 duiken op de planning staan. Maar het is erg gezellig en ook leuk om eens wat mensen van mijn leeftijd te zien. Op Lagun is het vrij rustig, de locals zie je niet veel en toeristen zijn tot nu toe veel oude mensen geweest of gezinnen met kinderen. Wel erg leuke mensen ontmoet met duiken!

IMG_2318

Zaterdag 17 jan prachtig lagun

Het is fijn om te merken dat ik al heel veel duikervaring heb en zowel de intro- als opfrisduiken me goed afgaan. Zo goed dat ik zelf ook nog helemaal kan genieten van de duik. Vanmorgen was er verschrikkelijk veel vis te vinden in de baai, de stroming was te sterk dus ik heb besloten niet naar het rif te gaan, maar dat hoefde dus ook helemaal niet! Nieuwe vissen die ik heb gezien zijn de squid en een heel vrolijk ogende vis met een vierkant hoofd met grote ogen en naar achteren spits aflopend. Ik moet nog steeds opzoeken hoe hij heet. Verder schorpioenvissen, grote zeenaalden in allerlei kleuren, parrotfish en allerelei klein grut gezien.

 Zondag 18 jan rotdag

Vandaag begon mijn werkdag supergoed. Ik had aardig wat klanten bij de duikshop waar ik leuk contact mee had en het ging me allemaal goed af. Zo rond een uur of 13.00 liep het hele terras vol en moest ik bijspringen in het restaurant. Als het zo druk is wordt er van mijn collega’s verwacht dat ik al helemaal voor 100 procent meedraai, maar gezien ik in een ochtend ben ingewerkt (en ook nog eens slecht) werkt dat natuurlijk niet en moet ik steeds van alles vragen wat zij er op zo’n moment niet bij kunnen hebben. Daar moeten we dus maar even over babbelen.

Maandag 19 jan baan aangeboden

Vanavond maak ik pannekoeken voor Babs, mijn huisbazin. Dus ’s ochtends rij ik nog even naar de lokale supermarkt voor melk en eieren. In de supermarkt word ik opgemerkt door een Nederlands ogende man, hij vraagt of ik op zoek ben naar een baan, als manager van een aantal studio’s.  altijd leuk om in mijn achterhoofd te houden, je weet maar nooit. Eigenlijk moest ik vandaag in het restaurant werken maar vanmiddag toch onverwacht nog een duik gemaakt 🙂

IMG_2308

Dinsdag 20 jan uitnodiging

Een erg leuk Duits stel is al een tijdje bij ons aan het duiken, sinds ze hun advanced cursus hebben gedaan. Vandaag werd ik door hen uitgenodigd om een nachtduik met hen en een andere DM (hun buurman) te maken. Direct na sluitingstijd zijn we naar playa Kalki gereden om daar precies op tijd met de schemer het water in te gaan. Het is een prachtlocatie die zeer geschikt is voor nachtduiken: er brandt een fel licht op het strand dat onder water goed te zien is, het rif ligt slechts op enkele meters uitzwemmen en tevens wordt het rif gemarkeerd door 2 touwen aan de oppervlakte. Eenmaal onder water doemt er een prachtige koraalformatie op met hersen- en waaierkoraal en van die reusachtige paarsgekleurde pijpen. In een rustig tempo zwemmend kun je goed in alle holen kijken waar je allerlei soorten vis ziet zoals papegaaivissen, koraalduivels, trompetvissen, maanvissen, maar ook gigantische bruine en groene murenes en hele grote krabben, daar is de noordzeekrab niks bij! Ook het kleine grut is erg leuk om naar te kijken, daar vind je oa de langpotige zeesterren en garnaaltjes. Een duik om nooit meer te vergeten!

Woensdag 21 jan verbrand

Ik heb vandaag zin om eens lekker te gaan luieren op het strand. De beste tijd om dit te doen is ’s ochtends vroeg of einde van de middag. Ik ben om half 10 op het strand en de zon schijnt al volop.  Ik lig heerlijk te lezen, ga af en toe zwemmen en snorkelen en dut een beetje in. Rond 13.30 vind ik het mooi geweest en stap in de auto naar huis. Dat bleek ook lang zat, want mijn rug is behoorlijk verbrand! De zon is heel verraderlijk, doordat er altijd wind staat voelt het niet warm aan en er is ook altijd wat bewolking. Volgende keer beter opletten..en morgen ben ik lekker bruin 🙂

IMG_2312

"Verder een relaxt dagje, bijgekleurd op het strand, gesnorkeld, boodschappen gedaan, middagdutje en even geskypt met het thuisfront. I’m loving it here!"

Deel dit artikel