Inloggen

Congres Wij duiken veilig

27 September 2019 - Expo Houten

Op vrijdag 27 september 2019 vindt voor de eerste maal ‘Wij duiken veilig’ plaats, het congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional, zowel binnen de beroeps- als de recreatieve duiksector. Mentaliteit, gedrag en systemen zijn de rode draad. Duiken is een breed begrip. Duikers zijn elk binnen hun eigen werkgebied actief – recreatief en professioneel. De gemene deler is de duikveiligheid die altijd vooropstaat. Toch wordt er binnen elke discipline op geheel eigen wijze gedoken. De vraag rijst dan ook, waarom leren duikers, recreatief en beroepsmatig, niet van elkaar? Waarom zijn krachten in de duiksector niet veel meer gebundeld? De middelen om veilig onder water te verblijven zijn toch echt veelal hetzelfde en veel duikers zijn actief binnen zowel de beroeps- en de recreatieve sector. Tijdens het congres Wij Duiken Veilig wordt door sprekers uit binnen- en buitenland uit zowel de professionele duiksector als de recreatieve en technische duiksport op bovenstaande vragen ingegaan. Wat ligt er ten grondslag aan bepaald gedrag en hoe kunnen wij een verandering teweegbrengen? Moeten we dat ook en willen we dat ook?

Sprekers

Sprekers (nu bekend) zijn Gareth Lock, duiker en oud-instructeur bij de Royal Air Force, Sander Kool, commandant Zijner Majesteits Willemstad, Cees den Toom, Technical Trainer Examiner en eigenaar duikcentrum Scuba-Academie, Bas Poelmann, veiligheidsinstructeur en emergency response specialist, Guy Thomas, directeur veiligheidsprogramma’s bij DAN Europe, Diederick Wouters, trauma- en arthroscopisch chirurg (np) sportduikerarts D, voorzitter Ned. Ver. voor Duikgeneeskundeen en Leo Blokland, advocaat en Legal Advisor DAN Europe. Alle sprekers hebben ook jarenlange ervaring als duiker in diverse hoedanigheden. De dag wordt afgesloten met een forumdiscussie met onder andere Edwin Hofma,  commandant van de Defensie Duikgroep, Erik van Vessem, voorzitter (interim) Nederlandse Onderwatersport Bond en Dr. Rob van Hulst, Bijzonder hoogleraar Anesthesiologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Voor wie?

Het congres Wij Duiken Veilig is bedoeld voor iedereen die professioneel met duiken bezig is, van duikers, duiksupervisors, beleidsmakers binnen de beroepssector tot eigenaren van duikscholen, verenigingsbestuurders, duikinstructeurs en divemasters binnen de technische en recreatieve duiksport en andere belangstellenden. Hét moment van het jaar waar u vertegenwoordigers uit de gehele duiksector ontmoet.

Wanneer en waar

Zaterdag 27 september 2019
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Deelnemen

Voor informatie, ga naar Wij Duiken Veilig
Deelnemers

Deel deze activiteit