Inloggen

Schoonmaakduik: vervalt

17 October 2020 - Boomgaardplas

Schoonmaakduik

Elk jaar sterven tienduizenden zeedieren en zeevogels door het eten van afval of doordat ze verstrikt raken in het afval in zee. Afval in zee tast leefomgevingen aan en is moeilijk te verwijderen. Zo’n zeventig procent van het afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de zeebodem. Alleen duikers beschikken over de vaardigheden om het afval onderwater aan te pakken. Voor duurzame verbeteringen moeten personen, bedrijven en overheden ervoor zorgen dat het afval, en met name plastic, niet meer in zee terecht kan komen. Gebruik bijvoorbeeld  geen plastic tassen meer!
Antoine en Wendy Dive Against Debris (2012)

Dive Against Debris®

In 2011 werd Dive Against Debris, gelanceerd, ‘s werelds eerste onderwateronderzoek naar afval in zijn soort. Wil je deze PADI specialty volgen, schrijf je in op: Dive Against Debris.

Arbowet

Voor werk onder water moeten er volgens de arbo-regels een werkinstructie zijn, een aparte risico-inventarisatie, goed materieel, eerstehulpuitrusting en een ploegduiker en/of een reserveduiker. De werkgever moet gecertificeerd zijn en de duikers moeten een voorgeschreven beroepsduikopleiding hebben gevolgd. Wordt er dieper gedoken (en gewerkt) dan negen meter of is er stroming of decompressie moeten de werkzaamheden vooraf bij de inspectie worden gemeld. Bij dieptes groter dan vijftien meter moet er een decompressiekamer op de duikstek aanwezig zijn. Voor de wet is het onduidelijk waar precies “werk” begint en hobby eindigt. In het geval van deze schoonmaakduik (maar ook bij alle andere duiken natuurlijk) is het belangrijk dat je je aan de veiligheidsnormen (gedragsregels) van, in ons geval, PADI houdt.

Waar en wanneer

De Boomgaardplas is een kleine zoetwaterplas vlakbij Tiel, met een maximum diepte van 25 meter. Normaal betaal je € 3 toegang, maar we mogen, vanwege de aard van de duik, gratis duiken.
Klik hier voor meer informatie over deze duikstek.
Zaterdag 17 oktober. Verzamelen om 14:00 op  de parkeerplaats.

Deelnemers: max 4

Bram
Antoine + Sarah & Eva

    Schrijf je nu in voor deze activiteit

    Je ontvangt een mail ter bevestiging

    Deel deze activiteit