Inloggen

Schoonmaakduik

17 October 2020 -

Schoonmaakduik

Elk jaar sterven tienduizenden zeedieren en zeevogels door het eten van afval of doordat ze verstrikt raken in het afval in zee. Afval in zee tast leefomgevingen aan en is moeilijk te verwijderen. Zo’n zeventig procent van het afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de zeebodem. Alleen duikers beschikken over de vaardigheden om het afval onderwater aan te pakken. Voor duurzame verbeteringen moeten personen, bedrijven en overheden ervoor zorgen dat het afval, en met name plastic, niet meer in zee terecht kan komen. Gebruik bijvoorbeeld  geen plastic tassen meer!

Dive Against Debris®

In 2011 werd Dive Against Debris, gelanceerd, ‘s werelds eerste onderwateronderzoek naar afval in zijn soort. Wil je deze PADI specialty volgen, schrijf je in op: Dive Against Debris.

Arbowet

Voor werk onder water moeten er volgens de arbo-regels een werkinstructie zijn, een aparte risico-inventarisatie, goed materieel, eerstehulpuitrusting en een ploegduiker en/of een reserveduiker. De werkgever moet gecertificeerd zijn en de duikers moeten een voorgeschreven beroepsduikopleiding hebben gevolgd. Wordt er dieper gedoken (en gewerkt) dan negen meter of is er stroming of decompressie moeten de werkzaamheden vooraf bij de inspectie worden gemeld. Bij dieptes groter dan vijftien meter moet er een decompressiekamer op de duikstek aanwezig zijn. Voor de wet is het onduidelijk waar precies “werk” begint en hobby eindigt. In het geval van deze schoonmaakduik (maar ook bij alle andere duiken natuurlijk) is het belangrijk dat je je aan de veiligheidsnormen (gedragsregels) van, in ons geval, PADI houdt.

Waar en wanneer

We maken de schoonmaakduik in de Blijkpolder
Zaterdag 17 oktober. Verzamelen om 14:00 op  de parkeerplaats.
Lees meer

Route

Op de A9 (de Gaasperdammerweg) neem je de afslag Weesp. Bij de stoplichten in Weesp ga je rechtdoor richting Hilversum. Je gaat rechtdoor totdat je over een brug rijdt. Over de brug meteen rechtsaf naar Nederhorst den Berg. Je rijdt het hele dorp door. Aan het einde van het dorp maakt de weg een scherpe bocht, meteen volgen een paar stoplichten. Je rijdt dan nog 300 m. rechtdoor tot aan de rechterzijde een P bord staat met daaronder recreatiegebied. Je moet dan linksaf de Kooiweg in. Na 100 m. is de parkeerplaats.
Klik hier voor een routebeschrijving

Deelnemers

Antoine, Bram
Alice, André
Hans, Corinne
Jan-Paul, Eva
Daan & Kevin

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Je ontvangt een mail ter bevestiging

Deel deze activiteit