Inloggen

Oudjaarsduik

31 December 2013 - Zeumeren

De Oudjaarsduik is een jaarlijks terugkerend evenement. Elke winter duiken honderden dappere mensen het koude water van Zeumeren in. De duik wordt georganiseerd om de projecten van WS Voorthuizen te steunen. Qdiving is ook dit jaar weer aanwezig om te waken over de honderden duikers.

Sponsorduik 2012

De Oudjaarsduik van 2012 is zeer succesvol verlopen! In totaal hebben meer dan 300 duikers het (matig) koude water getrotseerd en daarmee is meer dan € 6500,- opgehaald voor de verschillende projecten.

Sponsorduik 2011

Ruim 290 duikers zijn in het koude water van Zeumeren gedoken. Er is naar schatting is € 7.000 opgehaald voor World Servants Voorthuizen. Het evenement is probleemloos verlopen, de organisatie is tevreden. Ook in 2011 jaar was Qdiving er weer bij!
Bekijk hier de foto’s

Sponsorduik 2010

Oudjaarsdag 2010 zijn er ruim 255 duikers het water ingelopen.  Naar schatting is er € 10.000 opgehaald voor World Servants Voorthuizen. Qdiving was er met 5 duikers voor de veiligheid van de duikers. Er lag circa 5 cm ijs op het water, er was een groot wak gemaakt, de Qdiving duikers hebben de brokken ijs weggehaald die nog in het water dreven, zodat de duikers niet in de problemen konden komen door losdrijvend ijs.
Bekijk hier de foto’s en check de video

Sponsorduik 2009

De 10e Oudjaarsduik op 31 december 2009 was een groot succes. Meer dan 400 mensen namen een duik in water van circa 4 graden, met een buitentemperatuur rond de nul graden. Het initiatief van de Nederlands Gereformeerde Kerk om geld in te zamelen voor de projecten van World Servants heeft dit jaar € 15.000 opgebracht om scholen te bouwen in Malawi en Jamaica. Net als vorige jaren hebben dit jaar de duikers van Qdiving in het water gelegen om te waken over de veiligheid van de mensen. Na afloop heben de diehards een duik gemaakt in deze recreatieplas, die maximaal 60m diep is.
Bekijk hier de foto’s

Sponsorduik 2008

De 9e Oudjaarsduik van World Servants Voorthuizen in Zeumeren is 27 december, mede dankzij de inzet van een aantal duikers van Qdiving, goed verlopen. De watertemperatuur lag rond de 4 graden, de buitentemperatuur rond het vriespunt. Volgens de organisatoren was het één van de koudste duiken, desondanks waren er circa 300 duikers. De opbrengst van de duik is bestemd voor de bouw van een opvang voor verstandelijk gehandicapte ouderen in India. Ongeveer 30 jongeren van World Servants Voorthuizen gaan daarbij helpen.

Waar

Recreatiegebied Zeumeren (aan de rand van de Veluwe, op 15 minuten van Amersfoort bij het dorp Voorthuizen)
Klik hier voor een routebeschrijving
Op de snelweg A1 neem je de afslag Voorthuizen (afslag 16) en vervolgens rij je richting Voorthuizen. Na het viaduct direct eerste weg rechts en vervolgens kun je de borden Zeumeren volgen. Gebruikt je een navigatiesysteem dan kun je Zeumerseweg 5a te Voorthuizen invoeren als bestemming.

Wanneer

Zaterdag 31 december, we vertrekken om 13:00 uit Amersfoort richting Voorthuizen en verzamelen ter plekke rond 13:30 uur. We moeten uiterlijk om 14:30 uur in het water liggen

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk voor de planning en logistiek. Klik hier om je in te schrijven.
Contactpersoon van World Servants is Gijs Luigjes, 06-47544708

Links

Oudjaarsduik
World Servants Voorthuizen
World Servants

Deelnemers

Bram, Wendy, Aad

Deel deze activiteit