Inloggen

Oudjaarsduik 2016

24 December 2016 - Zeumeren

De Oudjaarsduik is een jaarlijks terugkerend evenement. Elke winter duiken honderden dappere mensen in alleen een T-shirt en broek het koude water van Zeumeren in. De duik wordt georganiseerd om de projecten van World Servants te steunen: projecten in bijvoorbeeld Bangladesh, Botswana, Ecuador en Zambia. Dit jaar is samenwerking gezocht met World Servant NL en worden er aanzienlijk meer duikers verwacht, mogelijk zo’n 750, dus onze inzet is meer dan ooit nodig.  Meestal ligt de temperatuur van het water rond de 4 graden, maar in 2010 lag er circa 5cm ijs op het water, er was een groot wak gemaakt en de Qdiving duikers hebben brokken ijs weggehaald die nog in het water dreven, zodat mensen niet in de problemen kwamen door losdrijvend ijs.

 Waar

Recreatiegebied Zeumeren (aan de rand van de Veluwe, op 15 minuten van Amersfoort bij het dorp Voorthuizen) Op de snelweg A1 neem je de afslag Voorthuizen (afslag 16) en vervolgens rij je richting Voorthuizen. Na het viaduct direct eerste weg rechts en vervolgens kun je de borden Zeumeren volgen.
Adres: Zeumerseweg 5a te Voorthuizen.

Wanneer

Zaterdag 24 december, we vertrekken om 13:00 uit Amersfoort richting Voorthuizen en verzamelen ter plekke rond 13:30 uur. We moeten uiterlijk om 14:30 uur in het water liggen, want het startschot wordt om 14:45 gegeven.. Na afloop kunnen de diehards een duik maken in deze recreatieplas, die maximaal 60 meter (!) diep is.

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk voor de planning en logistiek. Klik hier om je in te schrijven.
Vragen? Bel of mail ons even. Contactpersoon van World Servants is Gijs Luigjes, 06-47544708

Deelnemers

Bram, Antoine, Asjer, Henk

    Schrijf je nu in voor deze activiteit

    Je ontvangt een mail ter bevestiging
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Deel deze activiteit