Inloggen

Nettraining

01 April 2017 - Bad Bloemendal

Get Wet Maritiem verzorgt voor ons een nettraining in ons vertrouwde zwembad Bad Bloemendal. Een nettraining helpt duikers hun vaardigheden te ontwikkelen bij het oplossen van problemen onder water. ter illustratie een aantal foto’s van de nettraining die we in 2012 gevolgd hebben.

Wat gaan we doen?

Twee ervaren duikinstructeurs van Get Wet Maritiem “verbouwen” het zwembad tot een soort hindernisbaan voor duikers. Er wordt een staande wand uitgezet in het diepste gedeelte; door hier achterlangs te zwemmen kun je verstrikt raken; je zult vaak je setje uit moeten trekken om weer los te komen met alle problemen van dien.

staand wand

staand wand


Op de bodem komt een groot liggend net; hier kun je onderdoor zwemmen en zo ook verstrikt raken. Het uittrekken van je setje is dan iets makkelijker, maar je hebt minder bewegingsvrijheid. Er ligt een zwevend net waar je jezelf of je buddy in kan rollen en het jezelf zo moeilijk kunt maken als je wilt. 

zwevend net

zwevend net

In een hoek van het zwembad komt een fuik te hangen waar je helemaal in kunt zwemmen; en zie er dan maar weer heelhuids uit te komen! Als dat allemaal nog niet spectaculair genoeg is nemen ze ook een aantal geblindeerde maskers mee en kun je al deze oefeningen nog eens “blind” oefenen.

fuik

fuik

Ter afwisseling zetten ze nog twee kleine scheepsschroeven op de bodem neer waar een net in verstrikt is geraakt. Met een blindmasker kun je oefenen om het net eruit te peuteren. Watersporters (Sanne!) die met hun boot in een haven liggen (geen zicht) zullen dankbaar zijn als ze die vaardigheid beheersen.

schroef onderwater

schroef onderwater

Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn duikvaardigheden zoals masker wisselen, setje uit en aantrekken, automaat zoeken, etc. nog eens grondig te oefenen. Na afloop is er een korte debriefing en ontvangt iedere deelnemer een logboekblaadje. Ook is er een reader beschikbaar met nuttige informatie over netten, messen en persoonlijke ervaringen van duikers.

Veiligheid

Alle oefeningen worden vooraf gegaan door een korte briefing waarin tekst en uitleg wordt gegeven en waarin veiligheidsaspecten aan bod komen. Tijdens de oefening zien de instructeurs van Get Wet toe op de veiligheid, maar zijn het vooral de eigen buddy’s waar je op moet vertrouwen. Iedere duiker met een geldig brevet en een goede gezondheid kan meedoen. Veel ervaring is niet nodig, maar het is wel verstandig dat een onervaren duiker met een ervaren duiker de oefeningen doet. Iedereen kan het zo spannend maken als hij of zij zelf wil, zolang de veiligheid niet in het geding komt.

Kosten

De Duikvereniging betaalt de training, wel vragen we een kleine bijdrage van € 10 per duiker.

Waar en wanneer

Bad Bloemendal
Bloemendaalseweg 7
3862 RN Nijkerk
Zaterdag 1 april 2017, van 15:00 tot 17:30.

Inschrijven

Inschrijven via onderstaand formulier. Er kunnen maximaal 14 buddyparen meedoen.

Deelnemers

Bram,  Anne, Arend, Robin
Sanne & Carel
Alice
Dirk & Daphne

    Schrijf je nu in voor deze activiteit

    Je ontvangt een mail ter bevestiging

    Deel deze activiteit