Inloggen

Mini event Wij duiken veilig II

20 May 2021 - online

Op vrijdag 27 september 2019 vond voor de eerste maal ‘Wij duiken veilig’ plaats, het congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional, zowel binnen de beroeps- als de recreatieve duiksector. I.p.v. het tweede congres Wij duiken veilig, wordt op 20 mei om 19:30 wordt een online mini-event georganiseerd.

Chris Lemons is ruim 14 jaar beroepsduiker en maakt momenteel voornamelijk diepe saturatieduiken voor de olie- en gasindustrie. Deze zeer gespecialiseerde vorm van duiken betekent dat hij 28 dagen aaneengesloten leeft in een decompressiekamer op de zeebodem en in shifts van 6 uur op diepten tot 300 meter zijn taak uitvoert. In september 2012 viel het dynamische positioneringssysteem van het schip waaronder hij aan het werk was, uit met als resultaat dat hij verstoken was van ademgas, warmte en licht. In volledige duisternis zat hij op 100 meter diepte op de zeebodem met alleen een noodfles waarin voor 5 minuten ademgas zat, en zonder enige vorm van bescherming tegen de kou. Veertig minuten duurde het voordat zijn redders hem bereikten. Het is nog steeds een wonder dat hij dit kan navertellen. Chris duikt nog steeds en zijn verhaal is vastgelegd in de Netflix/BBC documentaire The Last Breath.

Chris Lemons geeft een presentatie over zijn werk als saturatieduiker, het ongeval in de Noordzee en de lessen die hij daaruit heeft geleerd. Aansluitend beantwoordt Chris vragen van het publiek en volgt er een paneldiscussie met Sander Kool (chef-staf Defensie Duikgroep), Thijs Wingelaar (duikerarts Koninklijke Marine), Erwin Helderman (teamleider NDC-CI), Leo Blokland (advocaat) en Cees den Toom (eigenaar Scuba-Academie).

Deelnemen

Inschrijven
Meer lezen: Wij Duiken Veilig

Deel deze activiteit