Inloggen

Boomgaardplas

22 September 2018 - Boomgaardplas

Project Aware

Elk jaar sterven tienduizenden zeedieren en zeevogels door het eten van afval of doordat ze verstrikt raken in het afval in zee. Afval in zee tast leefomgevingen aan en is moeilijk te verwijderen. Zo’n zeventig procent van het afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de zeebodem. Alleen duikers beschikken over de vaardigheden om het afval onderwater aan te pakken. Voor duurzame verbeteringen moeten personen, bedrijven en overheden ervoor zorgen dat het afval, en met name plastic, niet meer in zee terecht kan komen. Gebruik bijvoorbeeld  geen plastic tassen meer!
Van 15 – 23 september doen PADI-duikcentra, -resorts en pro’s mee aan een wereldwijde beweging voor bescherming van de oceanen, door het organiseren van evenementen, cursussen en activiteiten met het thema natuurbescherming.
PADI heeft de Dive Against Debris– opgezet; een duik waarin je de rommel van de bodem opraapt, mee naar de oppervlakte neemt en noteert wat je gevonden heb. De gegevens die je door middel van Dive Against Debris verzamelt, helpen voor het zorgen van veranderingen ter bescherming van het onderwaterleven en het onderwatermilieu. Wij zullen ons in deze duik beperken tot het verzamelen van rommel van de bodem en die naar de oppervlakte brengen. We hopen zo bij te dragen aan een schoner onderwatermilieu en je te motiveren om tijdens elke duik rommel die je onder water tegen komt mee te nemen en aan de oppervlakte in de prullenbak te doen.

Adventure duik

Deze duik mag je meetellen voor je Advanced brevet.

Arbowet

Voor werk onder water moeten er volgens de arbo-regels een werkinstructie zijn, een aparte risico-inventarisatie, goed materieel, eerstehulpuitrusting en een ploegduiker en/of een reserveduiker. De werkgever moet gecertificeerd zijn en de duikers moeten een voorgeschreven beroepsduikopleiding hebben gevolgd. Wordt er dieper gedoken (en gewerkt) dan negen meter of is er stroming of decompressie moeten de werkzaamheden vooraf bij de inspectie worden gemeld. Bij dieptes groter dan vijftien meter moet er een decompressiekamer op de duikstek aanwezig zijn. Voor de wet is het onduidelijk waar precies “werk” begint en hobby eindigt. In het geval van deze schoonmaakduik (maar ook bij alle andere duiken natuurlijk) is het belangrijk dat je je aan de veiligheidsnormen (gedragsregels) van, in ons geval, PADI houdt.

Waar

De Boomgaardplas is een kleine zoetwaterplas vlakbij Tiel, met een maximum diepte van 25 meter.
Klik hier voor meer informatie over deze duikstek.

Wanneer

Zaterdag 22 september. Verzamelen om 10:00.

Deelnemers

 

    Schrijf je nu in voor deze activiteit

    Je ontvangt een mail ter bevestiging




    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Deel deze activiteit